CONCERT CAMPANYA EXCEL-LENT

El Diumenge dia 23 a les 19 hores tindrà lloc a l’Auditori Santa Cecilia un concert a càrrec de la nostra banda simfònica amb motiu de la campanya Excel-lent que patrocina la Diputació de València com ajudes a les societats musicals 2021.

La recollida de les entrades per a poder assistir a aquest concert, es recolliran al local social amb el següent horari:

ENTRADES SOCIS: DIA 20 DE MAIG DE 18:30 A 20:30H AL LOCAL SOCIAL

ENTRADES PÚBLIC: DIA 21 DE MAIG DE 18:30 A 20:30H AL LOCAL SOCIAL

Des d’ací volem agrair publicamente a la Diputació de València l’ajuda que presta a les Societats Musicals per mitjà d’aquests concerts. Moltes Gràcies.

Recordar-los que en el programa s’interpretara i s’estrenara l’obra  “Breath” del compositor D.Saül Gómez Soler. Obra d’Estrena Mundial Absoluta i feta per encàrrec de la S.M.I. Santa Cecilia de Cullera.

Els esperem i desitgem que gaudisquen del concert. Moltes Gràcies.

Notes del compositor sobre l’Obra “Breath”

Breath – Obra encarrec de la S.M.I. Santa Cecilia de Cullera.
És una reflexió entorn de la sobtada realitat mundial que ens ha tocat viure a causa de la crisi sanitària per la COVID-19.
Inicialment, Breath reflexa com la pandèmia, de sobte, deixa sense alé i sense respiració a tota la Humanitat, com una metàfora del caos global que es genera i s’estén a tots els nivells (econòmic, social, polític…). A més, és l’aparell respiratori el que es veu principalment afectat per la malaltia, arribant a costar milions de vides a tot el món.
L’obra es divideix en dues parts contrastants, amb dues estètiques totalment oposades. Un element musical aïllat, representa la casual aparició del virus en un lloc del qual no havíem sentit parlar mai. A partir d’aquest moment la música comença a construir-se igual que el virus que busca incansablement la seua expansió. Aquesta part inicial culmina amb una saturació sonora que representa la falta d’alé i asfíxia dels afectats per la COVID-19 i, en general, de tota la Societat en el seu conjunt.
La segona part s’inicia amb una sonoritat buida reflectint l’espai que es genera per l’absència de les persones que no aconsegueixen superar aquesta malaltia. A partir d’ací, a poc a poc comencem a respirar de nou iniciant una gran oda que representa un nou inici, el record als quals ja no estan i l’esperança que tot el viscut ens aporte aprenentatges que ens permeten eixir enfortits com a societat. A nivell musical, trobem un únic motiu de cinc notes consecutives. En la segona secció apareix de manera clara simbolitzant el ressorgir anteriorment comentat. En la primera part, apareix majorment de manera descendent amb una sonoritat més fosca simbolitzant la negativitat dels esdeveniments que transcorrien. En algun moment apareix de manera ascendent però sempre contraposat a l’escala descendent simbolitzant que dins del caos el ressorgir busca obrir-se camí sense aconseguir-ho. Des d’ací el meu agraïment a tota la gent que ha lluitat i lluita perquè tot això acabe.
Obra dedicada a la Banda Simfònica “Santa Cecilia” de Cullera i al seu director, el meu amic Carlos Garcés.
Saül Gómez Soler.