CENTENARI DE L’HIMNE DE LA SOCIETAT

Bona vesprada, durant aquest mes es celebra el centenari de l’himne de la societat i el soci, músic, perquè un és músic fins al dia de la seua mort, ex directiu, ex arxiver i no per això, col·laborador sempre en tasques d’arxiu el Senyor D. Juan Codina, m’ha recordat per mitjà d’un music la celebració i aquest músic en va demanar si es podia publicar; com no es podrà publicar això li vaig contestar, ja que sempre és bo recordar les coses importants de la societat, per la qual cosa vaig demanar que Juan escriguera una ressenya de tall històric i es publicaria i ací baix esta:

La Societat Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera, el mes de juliol de 1921 va fer per primer vegada els jocs Florals i en honor a ells, el Pianista Compositor D. Antonio Parra, fill de la Ciutat d’Oliva, va compondre la Música de l’Himne i la lletra la va escriure el Poeta Cullerenc D. Lamberto Olivert, sent l’Instrumentista el Fundador de la Banda D. Juan Antonio Chornet. Encara que hi haja un poquet de fanatisme, tenim l’orgull de tindre un dels millors himnes que existixen i hàgem sentit. Moltes gràcies.
Juan Codina