MONOGRAFIC DE TALENS

El proper Dissabte 17 de Novembre dins el concert de Santa Cecília i d’homenatge al soci/a, es presentarà la gravació en què es recull part de l’obra del mestre Rafael Talens Pelló, grabat per la banda simfònica baix la direcció del seu titular D. Carlos Garcés. Concert que tindrà lloc a les 19 hores al Auditori Santa Cecilia com tots vostès saben. A la primera part actuarà l’Orquestra Simfònica i en la segona ho farà la Banda Simfònica, que interpretarà part de les obres registrades en el CD, així com un pasdoble inèdit del mestre Talens.

La presentació del CD comptarà amb la intervenció del president D. Francisco Rico i el director D. Carlos Garcés i estarà conduïda pel periodista Octavio Hernández. A més, aquell mateix matí, Nuestras Bandas de Música realitzarà un programa especial des de l’Auditori de la Societat, com no, dirigit i presentat per Octavio.

La importància de l’obra de Rafael Talens com a referent indiscutible de la música per a banda, així com el profund vincle afectiu i artístic entre el mestre Talens i la nostra societat, van ser les principals raons que van motivar la posada en marxa d’aquest projecte, en el qual ha estat fonamental la iniciativa i impuls del director, el mestre Garcés. Per al nostre mestre, Santa Cecília i la música de banda en general li debiem aquest disc al mestre Talens, i si alguna banda havia de fer un enregistrament monogràfic i professional, aquesta era Santa Cecília. Tambe ha comentat que la gravació ha estat tota una experiència perquè no ha estat fàcil trobar partitures originals i en moltes ocasions he hagut de prendre decisions pròpies en comparar materials que eren diferents. En aquest sentit lamenta no haver-lo conegut en persona i no haver-li pogut preguntar tots els dubtes, que creu que s’han resolt d’una manera lògica i musical.

Els Esperem. Notes de premsa al respecte:

Confederación Española de Sociedades Musicales

El Seis Doble

Melomano Digital

Audio Clasica

Las Bandas de Musica

Levante EMV