MUSIQUERIES SINFÒNIQUES

El dissabte dia 29 a les 19 hores, als Jardins del Mercat, la Banda Juvenil de la Societat actuara al costat del cantautor valencià Dani Miquel a l’espectacle musical Musiqueries Simfòniques, un espectacle musical per a xiquets acompanyats dels seus pares. Concert en col·laboració amb la Regidoria d’Educació del M.I.Ajuntament de Cullera.

Qui és Dani Miquel?

Dani Miquel i Antich (L’Alcúdia, 1967) és un dolçainer, compositor i cantautor valencià. Toca diversos instruments tradicionals, com la viola de roda i la dolçaina, essent professor de dolçaina pel conservatori José Iturbi de València. Per a alguns es tracta d’un músic ben poc etiquetable. Ha format part dels grups de folk valencians Sonadors de la Guaita i Aljub, actualment fa carrera en solitari com al Cantacançons. Va formar part de Rodamons i fruit de l’experiència per fires medievals van formar un grup anomenat Trencaclosques dedicat a traure de l’oblit cançons i romanços i fer-ne de nous. També ha compost música per als espectacles: l’Alcúdia 1252 (CD), Artefactes (AlbenaTeatre) i l’Ombú i CRU (250 aniversari del Jardí Botànic de València). És autor del llibre Tio Pep se’n va a Muro.

Discografia i llibres

 • Confluència (2001). Amb Rodamons Teatre.
 • L’Alcúdia 1252 (2002). Composta per a l’espectacle de celebració dels 750 anys de la Carta Pobla de L’Alcúdia.
 • Guaita i balla (2003). És un recull de cançons tradicionals del grup de folk valencià Sonadors de la Guaita.
 • Un camí d’històries (2004) Amb Rodamons Teatre.
 • Triquilisò (2007). CD de melodies compostes per a diferents espectacles i emprant tot tipus d’instruments.
 • La granota i el grill. Conte infantil amb il·lustracions de Mariapi Miquel.
 • Cançons de l’oratge. D’Edicions del Bullent.
 • El Tio Pep. D’Edicions del Bullent.
 • Peus. Música per a l’espectacle teatral de Engrata Teatre
 • El museu del temps. Música per a l’espectacle teatral d’Albena.
 • Artefactes. Música per a l’espectacle teatral d’Albena.
 • Calcetins perduts. Música per a l’espectacle de l’Horta teatre.
 • Musiqueries (2009). Llibre-disc que recull cançons, jocs i propostes creatives amb la singularitat de tindre l’arrel clavada a la terra i la tradició.
 • Més Musiqueries (2012), recull de nou cançons, jocs i propostes creatives amb la peculiaritat de tindre l’arrel a la nostra cultura.
 • De por (2018), recull de cançons associades a aquest sentiment.

“Text tret de la Viquipèdia”

Que és Musiqueries Simfòniques?

Sabeu aquella història on es conta que després de la guerra es tornaren a formar les bandes de música en els pobles? Doncs hi havia un músic molt emocionat que després de tocar un pas doble li va preguntar al seu mestre: –Mestre, ara quina?. El mestre es va quedar mirant-lo i li va dir: –Que en saps una altra, burro?, la mateixa però carregat de bombó…  MUSIQUERIES SIMFÒNIQUES és com aquella història…el treball de Dani Miquel, carregat de la banda de música, on oferim el treball de MUSIQUERIES abrigat per la banda de música del poble.

Que fa Dani Miquel?

“Cantacançons” o “alquimista musical” serveixen per definir l’esperit d’aquest inquiet músic de l’Alcúdia, a qui la formació de conservatori se li quedava estreta. Amb desig de recerca, amb ganes d’oferir una proposta diferent que connecte generacions, Dani Miquel ha fet una important tasca de recuperació de cançons infantils tradicionals valencianes, perdudes dins la memòria de iaies, iaios i dels que algun dia les van sentir de menuts i avui les rememoren des del filtre màgic de Dani. Un ric repertori que ara reviu gràcies a l’alcudià i la seua banda. Alhora, Dani Miquel suposa una proposta enriquida pels valors. Tant a les cançons pròpies com les revisitades, cants alegres per viure plenament en la nostra llengua, suposen una aposta per valors amables, solidaris, inclusius, d’estima i respecte. Lluny de relats sexistes, discursos estereotipats i estètiques uniformitzadores. Si a tot això li afegim un desig d’investigar també a la base musical, acabem d’entendre el valor i èxit de la proposta. Dani Miquel té cura pels detalls sonors, recupera instruments antics o estranys, incorpora joguets musicals, assolint així altres textures i matissos musicals que obren la ment dels infants.

Text tret de la seua web

Esperem als seus xiquets i ha vostès també – Entrada Lliure.