COMUNICAT DEL DEPARTAMENT DE SALUT DE LA RIBERA ATENENT LES CONSIDERACIONS DE LA COMISSIÓ EDUCOVID

Apreciades i apreciats docents, mares i pares, i sobretot alumnat de tots els centres educatius del Departament de Salut de La Ribera,

La situació epidemiològica dels nostres pobles ha empitjorat en les últimes setmanes. A dia de hui la incidència acumulada en el departament en 14 dies és de 357.04 i el nombre de casos actius Covid19 és de 904. Esta situació ha provocat que en la setmana del 22 al 26 de novembre, s’hagen detectat casos en 34 centres educatius i s’hagen fet més de 800 PCR. Els indicadors sanitaris assenyalen un probable augment de casos en les pròximes setmanes.

Des de la Gerència del Departament de Salut de La Ribera, atenent a les consideracions de la Comissió Educovid, volem fer-vos arribar els següents missatges:

  1. Si presenteu simptomatologia respiratòria (encara que siga Ileu), quedeu-vos a casa i contacteu amb el centre de salut. S’han detectat brots perquè tant docents com alumnat han anat a classe amb símptomes compatibles i han trasmés la Covid19.

  2. Si la mare i/o el pare estan diagnosticats de Covid19 positiu i els seus fills o les seues filles tenen menys de 12 anys o no tenen la pauta completa de vacunació hauran de quedar-se a casa 10 dies perquè són contactes estrets de convivents.

  3. Si la mare i/o el pare estan diagnosticats de Covid19 positiu i els seus fills o les seues filles tenen més de 12 anys i estan vacunats amb la pauta completa, també cal extremar les precaucions. En cas de que vagen a classe han d’avisar al tutor o tutora i assegurar-se que es compleixen les mesures de distància de seguretat amb la resta de companys. Per què? Perquè és molt possible que al cap d’uns dies done positu i necessitem tallar la transmissió de la Covid19.

  4. En resum: si eres contacte estret d’un cas Covid19 positiu i estàs vacunat, encara que no hages de fer la quarantena de 10 dies, NO HAS DE FER VIDA NORMAL: reduix els contactes socials, extrema les mesures preventives (mascareta tapant-te també el nas, ventilació i higiene de mans) i evita contacte amb persones majors i vulnerables. Este missatge és especialmente important per a l’alumnat de secundària, batxillerat i cicles formatius.

  5. La mesura més important si eres Covid19 positiu o contacte estret i no estàs vacunat és fer la quarantena i seguir les indicacions sanitàries. I si eres contacte estret i estàs vacunat, reduir els contactes socials i extremar les mesures preventives. La PCR no és urgent i no cal alarmar-se, et cridaran per a fer-la. Cadascú de nosaltres hem de ser responsables de tallar la cadena de transmissió. Per tant és important fer-se la PCR i acudir a la cita: no fer-te-la et posa en risc a tu i als teus familiars i amistats.

Si encara no t’has vacunat, fes-ho! Per tu i pel bé comú. La vacunació està essent efectiva per guanyar-li la partida al virus.

Si estàs ja vacunat: genial! Però recorda que amb la vacuna no és suficient. Encara hem de seguir amb les mesures preventives, la vacuna no evita la transmissió.

Confia en la direcció i responsables Covid19 dels centres educatius i en els professionals de la salut. Totes i tots ens estem esforçant per donar la millor atenció possible.

Clicar per a vore el Document Original en PDF