VICTOR MARTÍN GIMÉNEZ

Dies enrere, uns cinc mesos, vam haver de acomiadar al nostre músic José Oliver, hui tristament hem de acomiadar un amic seu i de la societat.
Alla per l’estiu de 1983 va vindre a la Societat com a professor de Violí dins dels cursos de música Ciutat de Cullera que la societat organitza, D. Victor Martin Gimenez, des d’aquell moment va quedar enamorat de la Societat i de la seua gent, cosa que ha durat fins als nostres dies. Convertit en un Cecilia mes per vocació, ha estat sempre disponible per a la societat en el que se li requeria i sol·licitara, com un més, hui plorem la seua pèrdua com no podria ser d’una altra manera i des d’aci donem el nostre més sentit condol i suport a la seua família en aquests durs moments.
La societat va tindre a bé nomenar-lo assessor musical de la banda en 1983. Descanse en Pau.

Xicotet currículum d’aquest gran Violiniste i millor persona:

VICTOR MARTIN GIMENEZ
Va néixer a Elna, França. Va fer els seus estudis al Conservatori Superior de Música de Madrid, on va obtenir el Primer Premi de Violí i Premi Extraordinari Sarasate. El 1956 ingressa al Conservatori de Música de Ginebra, on es gradua en 1960 aconseguint, entre d’altres, el Premi Extraordinari de Virtuosisme i Premi A. Lullin. El 1962 entra a l’Escola Superior de Música de Colònia, on obté premis extraordinaris de Violí i Música de Cambra. Va guanyar premis internacionals a Ginebra, Ourense, Fundació Ysaye i Gyenes de Madrid. Entre els seus professors més coneguts estrán A. Arias, M. Schwalbe, L. Fenyves i M. Rostal. Va actuar en recitals i amb Orquestres a Europa, Àfrica, Amèrica, Canadà. Japó i Corea.

Ha gravat discos per Ensayo, Columbia, CBC Musical Heritage, Màster o the Bow, Decca, CBS i altres. Ha compaginat sempre la seua carrera artística amb l’ensenyament i la música de Cambra, va ser primer violí del Quintet Boccherini de Roma, professor de la Universitat de Toronto, Director de la Chamber Players of Toronto i fundador de la Societat New Music. Concertino de l’Orquestra Nacional d’Espanya, Concertino-Director de l’Orquestra de Cambra Espanyola i Catedràtic de Violí del Reial Conservatori Superior de Música de Madrid.

Com veuen, tota una personalitat en el mon del Violí i la Música en General. Fins Sempre Amic.