CERTAMEN DE CULLERA

El Diumenge dia 27 es celebrarà el Certamen del Poble i com és habitual la banda actuara en el mateix. Actuarem en primer lloc.

El programa serà el següent: 

A MI MADRE (pasdoble)ROQUE BAÑOS 

SINFONIA N º 1 ( TEMPESTA DEL DESERT )FERRER FERRAN 

1r. La invasió de kuwait 

2n. El toc de queda 

3r. Avanç de les tropes aliades 

4t. La batalla de Bàssora 

Director: Carlos Garcés

Animem als MUSICS que acudixquen als assajos, l’horari dels mateixos heu poden trobar en aquest enllaç:  www.santaceciliacullera.com/?page_id=832

Anotacions al Programa:

Ferrer Ferran compon normalment de manera descriptiva, així que sense parlar amb ell i atenint-nos al nom de l’obra i els seus temps, farem una miqueta de memòria per situar-nos en la temàtica.

La Guerra del Golf Pèrsic (2 d’agost de 1990 – 28 febrer 1991), o simplement Guerra del Golf, va ser una invasió lliurada per una força de coalició autoritzada per les Nacions Unides, composta per 34 països i liderada pels Estats Units, contra la República de l’Iraq en resposta a la invasió i annexió iraquiana de l’Estat de Kuwait.

Aquesta guerra també va ser cridada (pel líder iraquià Saddam Hussein) com «la Mare de totes les batalles» i comunament coneguda com Operació Tempesta del Desert pel nom operacional americà de la resposta militar.

L’inici de la guerra va començar amb la invasió iraquiana a Kuwait, el 2 d’agost de 1990. Iraq va ser immediatament sancionat econòmicament per les Nacions Unides. Les hostilitats van començar al gener de 1991, donant com a resultat la victòria de les forces de la coalició. Les tropes iraquianes van abandonar Kuwait deixant un numere molt alt de víctimes humanes. Les principals batalles van ser combats aeris i terrestres dins de l’Iraq, Kuwait, ia la frontera entre Kuwait i l’Aràbia Saudita. La guerra no es va expandir fora de la zona de l’Iraq-Kuwait-Aràbia, encara que alguns míssils iraquians van arribar a ciutats israelianes. Les causes de la guerra, i fins i tot el nom d’ella, són encara temes de controvèrsia.

Plànol de la invasió de Kuwait

El segon i tercer moviment es sobreentenen només amb el nom, del quart posarem unes línies, ja que va ser la batalla més llarga i cruenta d’aquesta guerra.

La batalla de Bàssora va ser un feroç enfrontament militar lliurat entre tropes britàniques i forces combinades de l’exèrcit regular iraquià i fedayines, des del 22 de març al 6 d’abril de 2003. Com a part de la invasió de l’Iraq per enderrocar el dictador Saddam Hussein, la coalició militar, conduïda pels Estats Units, havia iniciat l’Operació Llibertat iraquià en la nit del 19 de març de 2003. La 7a Brigada Blindada de l’Exèrcit Britànic, coneguda com “Rates del Desert”, va penetrar en territori iraquià des de Kuwait en el matí del 20 de març. L’endemà, els britànics es trobaven als afores de Bàssora.

Recolzats pel Regiment de Paracaigudistes Britànic, que eleminaren alguns elements insurgents, els Guàrdies Dracs Escocesos Reals, pertanyents a la 7a Brigada Blindada, van ingressar en els suburbis de la ciutat el 24 de març, i el dia 27 van topar en un aferrissat enfrontament de tancs amb una unitat blindada de l’exèrcit regular iraquià, en la qual 14 tancs T-72 i Tipus 69, de fabricació soviètica i xinesa respectivament, van ser destruïts pels Challenger 2 britànics, dels quals cap va resultat danyat per tenir un blindatge superior. Finalment, en un atac final, les Rates del Desert van prendre el centre de Bàssora per assalt des de tres direccions. El 6 d’abril de 2003, els britànics van sufocar els últims focus de resistència iraquià en aquesta ciutat.

Algunes Fotos de la Guerra:

guerra-golfo

iraq_reuters1

image

Jarhead1

AMERICAN TROOPS